Nerezová jehla na špikování je vynikající pomocník, který usnadní práci s přípravou masa pro pečení
- Často se používá tenký špikovací nůž a špek se nechává lehce zmrazit, aby protnul maso do hloubky. Díky jehle ale "protáhnete" špek skrz maso jedním tahem. Nejčastějším druhem masa vhodným k prošpikování je hovězí zadní na tradiční svíčkovou, zvěrina, sušší králík pro pečení, vepřová kýta nebo jehněčí. Získá šťavnatost a proužek špeku při krájení vytvoří drobnou mozaiku.
- Jak na to? Špek, slaninu nebo zeleninu nakrájíte na proužky, upevníte do jehly pomocí háčku a zoubků, jehlu díky ostré špičce protáhnete masem po směru masových vláken. Nakonec stačí ze zubaté koncovky špek uvolnit a je hotovo.
- Snadná údržba, lze mýt v myčce na nádobí.
Výrobce | Orion |
Materiál | nerez ocel |
Výška balení ( cm ) | 2 |
Délka balení ( cm ) | 19 |
Šířka balení ( cm ) | 5 |
Barva | stříbrná |
Typ příslušenství | jehly |